Drama proti Slovanu

28.10.2014 08:23

1.SK JIRKOV - TJ SLOVAN VEJPRTY   3:2   ( 2:2 )

BRANKY : Bartoš 2, Heiland

 

Březenec -  V sychravém podzimním počasí bylo na programu 10.kolo okresního přeboru Chomutov. Na naše zabahněné hřiště dorazil aktuálně jeden z nejsilnějších týmů soutěže - Slovan Vejprty, které před tímto zápasem na venkovním hřišti ještě neztratili ani bod.

 

1.Poločas - Těžký terén nasvědčoval tomu, že se bude odehrávat velmi bojovný zápas bez nějakých fotbalových parádiček. Hosté se prosadili hned z první vážnější situace, ještě před tím ale zabrnkal na nervy domácích fanoušků Veselý, jehož ne zrovna jistý odkop po vhazování trefil útočníka Slovanu. Odražený míč naštěstí doběhnul jako první Roubík a zažehnal nebezpečí. Zpět ke gólové situaci. Přímí kop zahrávaný z poloviny hřiště se snesl na hranici velkého vápna, kde se snažili nikým nepokrytí hráči Slovanu prostřelit chumel. Míč se nakonec dostal až ke kapitánovi hostí, který střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 0:1. Naše hra se postupem času zlepšovala. Velmi dobrý zápas odehrával v útoku Bartoš, jenž se rval o každý balon směrem dopředu. Naše aktivita se vyplatila. Weber byl faulovaný na hranici velkého vápna hostujícím brankářem. Přímí kop z velmi nebezpečné pozice naši hráči vyřešili elegantně. Urban našel křižnou přihrávkou úplně volného Heilanda, který propálil brankáře hostí - 1:1. Vejprty ale rychle odpověděli na vyrovnání. Vejprtský hráč si na levé straně udělal prostor nahrál před branku na malé vápno, kde si jeho spoluhráč i s přispěným lehké Čonkovi teče poradil a dostal Slovan znovu do vedení - 1:2. My jsme ale na odpověď také dlouho nečekali. Prakticky hned po minutě bylo znovu vyrovnáno. Bartoš dostal nadýchaná centr z pravé strany a jeho přesná hlavička vymetla všechny pavučiny - 2:2. Zápas měl v sobě velký náboj. Vejprty do konce poločasu ještě dvakrát nebezpečně vystřelili, se skákavými střelami si Veselý poradil.

 

2.Poločas - Druhá půle patřila nám. Vejprty za celý poločas nic nebezpečného nevymysleli. Nakopávané a centrované balony si pohlídala buď naše koncentrovaná obrana nebo brankář. Naše hra byla daleko nebezpečnější. Obrovskou šanci měl Buleca, který z pravé strany prchal sám na brankáře hostí, propálit ho ale nedokázal. Další veliká šance přišla z následujícího rohu. Odražený míč se dostal k Vitvarovi, jeho centr mířil už do opuštěné branky Vejprt. Míč ale na brankové čáře nešťastně vyrazil Buleca a zmařil tak radost svému spoluhráči ( jeho obranné instinkty se nedají zamaskovat). Hostující brankář si připsal ještě jeden výborný zákrok po úniku Rianta si poradil v souboji  jeden na jednoho. Rozhodnutí přišlo v 75.minutě zápasu. Centrovaný míč do útoku si doběhl Bartoš a atakovaný obráncem Vejprt dokázal hlavičkou posunout míč za vyběhnutého brankáře Slovanu ! - 3:2. Výsledek zápasu už jsme si poté pohlídali. Vejprty ještě vyprodukovali jednu střelu. Střelu k tyči ale Veselý zneškodnil a tak jsme se mohli radovat z velmi cenných 3 bodů proti těžkému soupeři.