Poslední domácí zápas podzimu

11.11.2014 15:16

1.SK JIRKOV - 1.FC SPOŘICE „B“  1:0 PK  ( 0:0 )

PK - 3:2

 

V posledním domácím zápase roku 2014 jsme doma hostili předposlední tým tabulky béčko Spořic. Spořice vykazovali z předešlých zápasů zlepšenou formu ze tří zápasů získali 6 bodů. Naše představení v posledním zápase nebylo úplně ideální a tak o motivaci bylo postaráno.

 

1.Poločas - Od úvodního výkopu bylo zřetelné že to bude velmi bojovné utkání. Naše, i hra Spořic čítala spoustu nepřesných přihrávek a tak se příliš brankových příležitostí napočítat nedalo. I přesto se zajímavé momenty objevili. Naší největší šanci měl Vitvar jenž se po rohu do odraženého balonu opřel vší vervou, krásná střela mířila jen do tyče. Ta nakonec zvonila i u brankáře Veselého a ne jednou. Obrovskou šanci si Spořice vypracovali v 35.minutě. Hostující útočník dostal přihrávku na velké vápno, kde nikým nehlídaný překonal vyběhnutého Veselého, naštěstí tato střela mířila také do tyče. O několik minut později zvonila ta samá tyč znovu. Hosté zahrávali z pravého rohu standartní situaci, po které se hostující obránce dostal k hlavičce ta mířila také jen do tyče. Pro hosty obrovská smůla během pěti minut nastřelit dvě tyče. Z další akce hosté opět zahrozili centr na vzdálenější tyč se snažil hlavou Spořický hráč usměrnit do branky, náš brankář ale reflexivně zasáhl a vyražený míč si pohlídal.

 

2.Poločas - Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. Naše snaha něco vymyslet ale ztroskotala ještě dříve než se míč dostal do vápna. Hostující obranná hra vycházela dobře a naši hráči si lámali zuby. Do druhé půle nám i vypomohl po delší době Macák, jeho hra určité oživení přinesla, branku však nikoliv. Největší šancí se dá určitě považovat náš vstřelený gól. Centrovaný balon usměrnil hlavou Bartoš do branky. Rozhodčí ale nepochopitelně branku neuznal. Další sporný moment rozhodčího přišel záhy, když druhou žlutou poslal do sprch Čonku. Nutno říci že obě žluté které Čonka viděl byly velice sporné. Od 70.minuty jsme tedy dohrávalo o 10 a naše šance na výhru v základní hrací době se vzdalovala. Spořice zacítili šanci a začali hrát více na naší polovině. Do konce poločasu už jsme zápas ubránili a připsali si první remízu v sezoně. O bonusovém bodu tedy rozhodovali penalty.

 

PENALTY -   Jako první v pořadí se k penaltě postavili Spořičtí, první penaltu ale Veselý zlikvidoval - 0:0. Stejně úspěšný byl i brankář Spořic, jenž zlikvidoval penaltu Heilandovi - 0:0. Druhý spořický exekutor si také vylámal zuby na našem brankářovi- 0:0. V druhé sérii se k penaltě postavil Senft, který si poradil zkušeně - 0:1. Do třetice už si hosté poradili a Veselého poprvé překonali - 1:1. Jako číslo tři byl od nás vyslán Riant jeho pokus byl úspěšný - 1:2. Hostující kapitán se postavil jako čtvrtý v pořadí a vymetl růžek Veselého branky - 2:2. Do výhodné pozice nás mohl posunout Bartoš, který ale netrefil branku - 2:2. V páté sérii tedy mohli jít hosté do vedení, na štěstí pro nás exekutor také netrefil branku - 2:2. Rozhodnutí plusového bodu pro nás měl na svých kopačkách Urban, ten si se svou penaltou poradil na výbornou a rozhodnul - 2:3 !