Smůla v Úhošťanech

24.11.2014 15:09

SKP KADAŇ - 1.SK JIRKOV   3:1  ( 1:0 )

BRANKY - SENFT

Sestava : VESELÝ - URBAN,BULECA,KLUČEROVSKÝ,RIANT-NOBST,HEILAND,SENFT(C),STECKER-WEBER,BARTOŠ

V závěrečné utkání roku 2014 jsme cestovali do Úhošťan proti kadaňskému SKP. Naše sestava byla dosti poslepována zvláště v obraných řadách. Nastoupit nemohl suspendovaný hříšník Čonka, zraněný Vitvar a pracovně vytížení Roubík. Na výpomoc s námi odcestovali 2 hráči „B“ týmu, stoper Klučerovský a záložník Nobst, který nahradil chybějícího Kudernu.

 

1.Poločas - Hned od začátku jsme domácí přišpendlili na jejich polovinu a kombinační hrou se snažili najít nějakou cestu ke vstřelení úvodního gólu. Naše náznaky šancí často končili před velkým vápnem nepřesnou přihrávkou nebo střelou. V útočných aktivitách naše hra postrádala přesnost a razanci. Toho dokonale využili Kadaňští. Ti se z první vážnější šance prosadili. Naše obrana zaspala při průchodu domácího hráče po levém křídle, jenž naservíroval svému spoluhráči přihrávku na malé vápno. Jeho střelu ještě dokázal Veselý vyrazit ale další nikým nekrytý hráč odražený balon napálil do branky - 1:0. Domácí se naší obranu snažili zaměstnávat většinou centrovanými balony za obranu s nimiž si dokázali jak brankář tak naši beci poradit. Velkou šanci na vyrovnání stavu měl Stecker, ale ve výhodné pozici se zakončit neodvážil a tak se stav neměnil. Domácí měli ještě jednu příležitost na změnu stavu. Znovu se vše zrodilo na levé straně hřiště. Kadaňský hráč se snažil stříleným centrem najít před brankou volného spoluhráče, jeho záměr ale Veselý přečetl a balon vyrazil, míč se i tentokrát dostal k nikým nekrytému hráči domácích, který skákavý balon naštěstí netrefil ideálně a poloprázdnou branku netrefil.

 

2.Poločas - Poslední pětačtyřiceti minutovku jsme chtěli zápas zvrátit na naši stranu. Obraz hry byl velmi podobný první půli. Domácí nic moc nevymýšleli a čekali na naše chyby. Naše náznaky opět končili na hranici velkého vápna. Kadaň mohla zvýšit skóre po rohovém kopu. Centrovaný balon trefil domácí hráč hlavičkou k tyči, Veselý se vyznamenal pohotovým zákrokem a udržel jednobrankový rozdíl. O chvilku později už jsme se radovali z vyrovnání. Bartoš svou první příležitost využít nedokázal, odražený míč poté na levé straně vybojoval Weber, který poslal centr zpět do ohně tam se nejlépe zorientoval Senft a vyrovnal! - 1:1. Branka nás velmi nakopla, a z další akce jsme mohli jít rázem do vedení. Centr od rohového praporku poslal Bartoš hlavičkou ke vzdálenější tyči, tam domácí hráč pohotově vykopl balon z brankové čáry. Bartoš měl ještě jednu velkou příležitost na vstřelení vedoucí branky. Během chvilky se řítil tváří v tvář domácímu brankáři, v koncovce ale bohužel selhal. O 5 minut později jsme mohli kopat penaltu po sporném zákroku domácí obránce na Heilanda, rozhodčího píšťalka ale zůstala němá. Po pár minutách už ale rozhodčí odpískal Kadani přímí volný kop z nebezpečné pozice. I přes snahu našeho brankaře poslal domácí exekutor balon do šibenice a Kadaň opět vedla - 2:1. Naše hra už po smolných okamžicích vykazovala totální útok alespoň vyrovnat stav. Bohužel větší příležitost už jsme si nepřipsali, pouze domácí využili jeden protiútok. Po chybě Buleci se řítili 3 na 1 se situací si poradili a pojistili dnes své vítězství - 3:1.

 

Naše hra v Úhošťanech nebyla špatná, vázlo zakončení a trošku štěstí. Domácí nám uštědřili lekci z produktivity. Do jarních bojů tedy máme jasný cíl. Zlepšit koncovku a začít dávat více branek.