Vydřené vítězství

03.11.2014 19:53


FK RAŠOVICE - 1.SK JIRKOV  1:2  ( 0:1 )


BRANKY: BULECA, WEBER

Rašovice  -  V další hrací sobotu jsme zajížděli do nedalekých Rašovic na klášterecku, které se pohybují ve spodních patrech tabulky. Do zápasu jsme nastupovali bez opory zadních řad, Petra Roubíka.Po delší době nastoupil na postu levého záložníka také Jindřich Šarlinger.

1.Poločas - Do prvního poločasu jsme vlétli jako uragán. Po vybojovaném rohu ve 2.minutě se ve skrumáži nejlépe zorientoval sváteční střelec BULECA a střelou pod břevno nás poslal velmi rychle do vedení - 0:1. Okamžitě jsme se snažili přidat další rychlou branku, měli jsme dost náznaků, ale vše končilo nepřesnými přihrávkami.Postupem času domácí začali vytahovat růžky, naše aktivita se vytratila a Rašovice začali bojovat o každý metr jejich malého hřiště. I jejich šance ale finišovali na nepřesnostech.Žádnou větší šanci si za první poločas vytvořit nedokázali. Za to my jsme mohli přidat branku. Ve velké šanci se po kombinační akci objevil Šarlinger, jenž ztroskotal na domácím brankářovi, stejně tak dopadla i o chvilku později šance Webera. Po první půli jsme tak mohli být spokojenější my.

2.Poločas - Do druhé poloviny zápasu jsme nastoupili opět aktivně. Své vedení jsme mohli zvýšit opět po rohu. Po centru Senfta se do velké příležitosti dostal Vitvar, naneštěstí netrefil branku. Poté přišli světlé chvilky Rašovic. Po centrovaném míči za naši obranu se prosadil tvrdou ranou k tyči FRONĚK a vyrovnal zápasový výsledek - 1:1. Domácí po vyrovnání ožili a mohli se dokonce dostat do vedení. Během následujících 10 minut si vypracovali 3 stoprocentní příležitosti. Dva samostatné  úniky na Veselého skončili mimo branku, třetí dokázal náš brankář zneškodnit a tak platilo nepsané pravidlo nedáš-dostaneš. Zahrávání přímého kopu se Čonkovi nepovedlo úplně ideálně. Jeho projektil skončil pouze mezi hráči ve zdi. K balonu se ale pohotově dostal Weber a umístěnou střelou nás poslal do vedení! - 1:2. Zvýšit vedení mohl Šarlinger, jeho krásná individuální akce, když dokázal projít přes tři hráče domácích skončila nepřesnou střelou. Domácí ve snaze vyrovnat otevřeli prostor pro naše protiútoky. Do další veliké šance se dostal na hraně malého vápna Bartoš, střelu mu ale vůbec nesedla a pomalý míč si domácí brankář pohlídal. Domácí si žádnou větší příležitost už nepřipsali a tak jsme se mohli radovat z opravdu vydřených tří bodů.